Nieuws

Nieuwsbrief

Indien u mijn nieuwsbrief wilt u ontvangen kunt u zich op geven door hier te klikkenMet ingang van 4 juni 2021 tot en met 2 juli 2021 wordt mijn werk tentoongesteld in de kunstgalerie Pashmin Art in Hamburg.


Nederlandse Portretprijs 2021

Mijn portret “Henk” is genomineerd voor de Nederlandse portretprijs 2021 en wordt momenteel beoordeeld en geëxposeerd op Slot Zeist. Hopelijk is de expositie binnenkort te bezoeken als de Corona maatregelen worden opgeheven.


Cecil Kemperink

Prachtig nieuw werk van Cecil Kemperink, beweeglijke keramische sculpturen.


Johan Abeling

Olieverf schilderijen, 1 mei 2021 tot 1 september 2021

“Uitzicht III”, Olie op paneel

Abeling’s werk valt op door de mysterieuze sfeer die het uitstraalt. De totale verlatenheid die van zijn schilderijen uitgaat, creëert een onwerkelijke sfeer. Hij schildert bij voorkeur het uitgestrekte Noord-Nederlandse landschap waarin hij ontheemd aandoende villa’s, toegangspoorten of grenspalen plaatst.


Bronsgieterij Flassh

Fotografie door Arthur Smeets

Op dit moment is in Studio Ilse Oelbers een serie foto’s te zien van het gehele proces van de wording van het bronzen beeld Duende. De foto’s zijn gemaakt door Arthur Smeets. Wilt u graag weten hoe een bronzen beeld tot stand komt en bent u geïnteresseerd in mijn werk ? U bent van harte welkom een afspraak te maken!

Bronsgieterij Flassh

Sandy Loup

Bezieling

In Studio Ilse Oelbers is met ingang van 2 oktober het bijzondere werk te zien van fotograaf Sandy Loup. Haar reizen en verblijf in het buitenland hebben ertoe bijgedragen dat zij met telkens nieuwe perspectieven kijkt naar alledaagse bijzonderheden. Haar motto is “Be in awe of everday things”.

Sandy Loup fotografie: 2 oktober 2020 – 31 december 2020


Kerstin Kapper

Goud in handen

Dit evenement is helaas, vanwege de meest recente Corona-maatregelen tot nader order uitgesteld !

In het weekend van 24 en 25 oktober houden wij een ‘gouden weekend’. Te gast is meester-goudsmid Kerstin Kapper. Zij toont deze dagen in de studio haar oogstrelende sieraden en haar collectie “JUWEELTJES”. Het ambacht dat in haar werk duidelijk te zien is is zonder meer meesterlijk te noemen. De juweeltjes stralen een elegante sfeer van bijzondere waarde en pure luxe. Zij nodigen niet alleen uit om naar te kijken, maar ook zeker om het te willen kopen! U bent op zaterdag welkom van 11 – 21 uur en op zondag van 12 – 18 uur.

Meester-goudsmid Kerstin Kapper: 24 oktober 2020 – 25 oktober 2020

Lovely goud


Pieter Pander

Vanaf 13 mei 2020 tot 15 september is het prachtige werk van Pieter Pander te zien in de studio. Pander is een vooraanstaand figuur in de portretschilderkunst van het Hedendaags Realisme. Hij portretteert niet alleen mensen (jong en oud), maar staat ook bekend om zijn indringende dier portretten. Pander hanteert een beperkt en kenmerkend palet, dat voornamelijk bestaat uit blauw, grijs, wit en bruin. Hij heeft gestudeerd aan Academie Minerva te Groningen, waar hij onder andere les kreeg van Matthijs Röling, die een grote inspiratiebron werd.

Pieter Pander schilderijen: 13 mei 2020 – 15 september 2020

Windhondje op tafel [Olie op paneel – 50×35 cm 2009]

Cecil Kemperink

“Elke keramische schakel wordt handmatig aan de andere verbonden”

Vanaf 1 juli 2020 is het bijzondere keramische werk te zien van Cecil Kemperink. Haar bewegende keramische sculpturen worden met de hand gemaakt in natuurlijke kleuren die aan de zee en het strand doen denken. Elk werk is uniek. De kleurnuances ontwikkelt en maakt ze zelf. De werken worden gestookt op verschillende temperaturen. Sommige werken gaan wel tot 15 keer de oven in.

Cecil Kemperink keramiek: 1 juli 2020 – 31 december 2020